Výroční zpráva institutu Bobošíkové: Vše z vlastní kapsy

Dva roky po založení vydal Institut svobody a demokracie Jany Bobošíkové svou první výroční zprávu za rok 2020. Vyplývá z ní, že neziskovka neměla žádné výnosy ani náklady a „veškerá činnost (institutu) je vyvíjena pouze na základě vlastní práce a vlastních osobních i finančních nákladů jeho analytiků, především pak zakladatelky Jany Bobošíkové a analytičky Hany Lipovské“. Institut také podle výroční zprávy nemá žádné zaměstnance, veškerá spolupráce je dobrovolná, nehonorovaná.

Lipovská s Bobošíkovou úzce spolupracovala během svého angažmá v Radě České televize, kde mimo jiné obvinila ředitele ČT Petra Dvořáka ze střetu zájmů. Poté, co se Lipovská rozhodla kandidovat ve sněmovních volbách za Volný blok, ji poslanci z Rady odvolali. Lipovská s Bobošíkovou také společně natáčely videa, která v předvolební kampani sdílel a finančně podporoval v rámci propagace na Facebooku například Tomio Okamura z SPD.

300znaku.cz

Vše podstatné v glosách redaktorů HlídacíPes.org