HoupacíOsel.cz: Babiš na dovolené, komunista na Hradě, Kája Gott v nemocnici

Napsal/a Jakub Mikel 2. listopadu 2015
FacebookTwitterPocketE-mail

Mediální třeštění minulého týdne komentované žurnalistickým mládím z HoupacíOsel.cz je tu. Za doprovodu vtipu z dílny žurnalistického středního věku – časopisu Sorry.

  • Pondělí 26. 10.: Andrej Babiš není politik. Konečný důkaz nepřinesli američtí vědci, ale sám Andrej, když místo zastupování vlády na mimořádné schůzi o hazardu vzal děti do Dubaje. No, kdo z vás to má? – Saúdský princ si z Bejrůtu odvážel dvě tuny amfetaminu. Zda tato událost souvisí s cestou Andreje Babiše na Blízký východ, se neví. Možná. – Ani po měsíci není jasné, kam se poděla prezidentská standarta, kterou nahradily rudé spodky. Podle množících se teorií (pocházejících z Hradu) došlo k jejímu obřadnímu spálení kruhem zasvěcených za společné masturbace uprostřed tajemné kavárny, nejspíše lokalizované v hlavním městě. – Nová bondovka měla premiéru v Londýně. Mezi fanoušky se však nedočkala žádného většího ohlasu, neboť stejně jako v předchozích třech dílech chyběl filmu James Bond.
  • Úterý 27. 10.: Půlroční podmínku si od soudu odnesl muž, který v návalu zloby vyhrožoval komentátorovi Alexandru Mitrofanovi. Hrozil zbraní, kterou nevlastnil, neuměl ji ovládat a to vše proto, že se Mitrofanov nelibě zmínil o Zemanovi. Pokud se kavárna fašizuje, co přesně se teda děje s lůzou? – V pražských Bohnicích se na ulici pásl osel s lamou a poníkem. Nikdo z místních si netroufal volat policii. No, zkuste si něco takového kousek od léčebny ohlásit. – Volby v Polsku vyhráli konzervativci, a dokonce sestaví vládu sami. Co znamená konzervativní myšlení v Polsku: Už nás nikdy nerozdělí. No, dobře, rozdělí, ale budeme se bránit. Fajn, máme jen kozáky, ale i ti se dají použít proti tankům. Jé, Těšínsko. Potraty? Jedině v Čechách, tam ani Bůh nevidí.
  • Středa 28. 10.: Na tento den už téměř sto let připadá oslava vzniku samostatného Československého státu. U této příležitosti prezident tradičně uděluje státní vyznamenání. I letos se však musel slavnostní obřad obejít bez většiny rektorů našich univerzit, protože prezident se cítí stále uražený křivdou, kterou mu způsobil rektor Masarykovy univerzity, a tak jej ani letos nepozval. Zeman si však z podobných absencí nic nedělá. Alespoň prý bude více místa pro jiné. – Ohledně samotného vyznamenávání se vedla poměrně čilá debata, protože kromě osobností byli rovněž vyznamenáni také lidé, jejichž zásluhy jsou přinejmenším na pováženou, kupříkladu předlistopadový ministr zemědělství Toman. – Právě v reakci na podobné „sporné osoby“ chce vlastní vyznamenání udělovat také poslanecká sněmovna. Ostatně proč ne, když už kromě prezidenta vyznamenává také vláda, senát a ministerstvo kultury?
  • Čtvrtek 29. 10.: Německé problémy pokračují. Největší bankovní společnost Deutsche Bank za uplynulé čtvrtletí prodělala kapesné ve výši šesti miliard euro. Zatracený imigranti, nemakaj a způsobujou finanční ztráty! – Benjamin Cunningham, autor pro server Politico, hovoří o Babišovi jako o nejmocnějším muži ČR. A to aniž by byl premiérem nebo prezidentem. Ale no tak, Babiš přece není ve vládě, aby si zajistil moc. On jen potřebuje způsob, jak udat koblihy. – Čína opouští politiku jednoho dítěte. Po dlouhé době si tak tamní občané mohou pořídit druhé dítě. Černý trh s dětmi pláče nad výdělkem a kanibalové se loučí s nudlemi. – Novodobý český patron Kája Gott se v nemocnici zotavuje ˜„jen“ z břišní příhody a ne po operaci srdce, jak se všichni obávali. Ohrožení na životě a kariéře se prý nekoná. Páni a paní, vím, jak se ruší žal…! 
  • Pátek 30. 10.: Česko už zná celá Čína. Jeden z nejoblíbenějších čínských pořadů Day Day Up totiž odvysílal speciál věnovaný právě naší republice. Vysílal se rovněž rozhovor s prezidentem Zemanem, který čínský štáb natočil přímo na zámku v Lánech. Prezident se nechal slyšet, že se jedná o jedinou cizozemskou televizní společnost, kterou na svém letním sídle přijímá. – Po Berlusconim jdou Ukrajinci. Konkrétně ukrajinská kontrarozvědka SBU, která Berlusconiho stíhá za jeho zářijovou návštěvu Krymu, kterou provedl bez povolení ukrajinských úřadů. Kyjev podobné chování považuje za trestný čin. Berlusconi by si tak mohl jít sednout až na osm let do chládku.
  • Víkend: Poklidný sobotní den v Olomouci narušila mohutná demonstrace téměř patnácti set lidí, kteří chtěli dát najevo svou nevoli s přijímáním uprchlíků. Zároveň na náměstí proběhla proti-demonstrace. Výsledkem bylo zatčení téměř stovky proti-demonstrantů, kteří se provinili tím, že demonstrujícímu davu stáli v cestě. – Na Sinajském poloostrově došlo ke zřícení ruského letadla s 224 lidmi na palubě. Důvod, proč ke tragédii došlo, není dosud známý. Někteří internetoví diskutéři však už odhalili, že jde o fašistickou intriku vedenou USA. – Šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů Bílek by už měl dávno skončit – těmito slovy hodnotil ministr Chovanec Bílka v nedělních Otázkách Václava Moravce. Nelíbí se mu postup, jakým inspekce pracuje. Dokonce uvedl, že se policisté začínají více bát vyšetřování ze strany GIBS než například zločinců s nožem, a to by mohlo vést k samotnému ohrožení demokracie.
Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Čtěte též

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)